Älykkäät kodit ovat tulevaisuutta

Yhä enemmän arkeemme kuuluu teknologia. Teknologian myötä arki helpottuu, oli sitten kyseessä esimerkiksi kodin lämmitys, turvallisuus, valaistus tai vesi.

Mahdollisuuksia muutaman painalluksen takana

Verhojen sulkeminen, valojen himmentäminen ja kahvin keittäminen onnistuu sängystä käsin, muutamalla pyyhkäisyllä älylaitteella.

Matkustaessasi valvontajärjestelmät valvovat kotiasi puolestasi ja palatessasi matkalta, voi lämmityksen kytkeä päälle etänä, jolloin koti on mukavan lämmin sinne saapuessa. Tämä luo mielenrauhaa kun tietää että kodin perusasiat hoituu, vaikka ei olisi itse paikalla.

Älyä löytyy myös yhä useammista kodinkoneista. Jääkaappi lisää maidon ja juuston kauppalistalle, pesukone lähettää ilmoituksen pesuohjelman päättymisestä ja tiskikone luikauttaa valitun sävelmän, kun astiat on puhtaita.

Edullisuus

Suuret älylaitteet ja kodinkoneet on mittava investointi. Kannattaa miettiä kannattavuutta omalla kohdalla, onko tiskikoneen ekstrasävelmät rahan väärti.

Vaikka sähköä kuluukin enemmän kaiken ylläpitämiseen kotona, on laitteita kuten polttimoita ja pistorasioita, jotka säätelevät ja säästävät sähkönkulutuksessa.

Mitä kaikkea älykotiin tarvitaan?

Älykodin rakentamista ei tarvitse aloittaa investoimalla suuriin älyllisiin kodinkoneisiin. Askel kohti tulevaisuuden kotia voi olla vaikkapa turvajärjestelmän hankkiminen tai pienten arkea helpottavien laitteiden hankkiminen. Jos johtoja löytyy sieltä sun täältä, saattaa johdottomat laturit olla ratkaisu ongelmaan. Unohtelevalle henkilölle Applen Airtag saattaa olla merkittäväkin ratkaisu hukkuneiden avainten etsinnässä.

Jo pienetkin muutokset tekevät kodistasi nykyaikaisen. Tuotteet omaan älykkäät kodit -konseptiin löydät helposti esimerkiksi kattavista verkkokaupoista.