Sovellukset osana arkeamme

Erilaiset puhelimiin ladattavat ilmaiset tai maksulliset sovellukset ovat muodostuneet kuin varkain tärkeäksi osaksi arkeamme. Ne ovat lisääntyneet huimaa vauhtia vastamaan yhä monimuotoisempia arjen tarpeitamme. Sovellukset kulkevat mukana harrastuksissa ja ostoksilla – osa niistä toimii konkreettisena apuna ja osan avulla taas saadaan elämään täytettä ja huvituksia.apps mobile

Arjen tarpeelliset tavarat

Yksi sovellusten parhaita puolia on pikku tavaroiden hankkimisen loppuminen. Sovellusten avulla omaan älypuhelimeen voi liittää lukuisia toimintoja, jotka ennen ostettiin yksittäisinä kappaleina. Tällaisia ovat esimerkiksi taskulamppu, itkuhälytin vauvalle, askelmittari, kompassi, kartta, vatupassi ja parkkikolikko. Kuinka usein taskulampusta olikaan patteri loppu tai askelmittari oli hukassa? Nyt kaikki on kompaktisti pakattuna omaan puhelimeen, joka kulkee yleensä mukana joka paikkaan. Usein tarpeellinen tavara unohtui kotiin, mutta nyt mökkireissulta jäänyt taskulamppu tai työmaalta uupuva vatupassi löytyy näppärästi omasta taskusta. Samaan aikaan turhan tavaran määrä kotona minimoituu, kun moni lataa mieluummin sovellukset yhteen laitteeseen eikä kerää laatikoita täyteen turhaa tavaraa.

Tien päällä

Autolla liikkuvalle ja matkustajille sovellukset ovat olleet todellinen läpimurto monessa mielessä. Automopus sovellus on suosittu autoilijoiden kesken. Se kehittyy jatkuvasti ja sen avulla voi tehdä monenlaisia laskelmia, hakea autokorjaamoita ja varaosaliikkeitä. Palvelun avulla voi lisäksi laskea auton keskikulutuksen, polttoaineiden parhaat ostospaikat ja huoltokorjaamoiden tarjoukset. Yhteen sovellukseen on pakattu paljon asiaa ja apua.Tien päällä ollessa erilaiset karttasovellukset, reittihaut ja navigaattori kulkevat myös kätevästi mukana. Kukapa muistaa enää aikaa, jolloin kuljettajan vieruskaverin aika kului nenä kiinni ryppyisessä kartassa ja aikaa tuhraantui runsaasti vääriin reittivalintoihin ja arvailuihin. Nyt sovellukset hoitavat suurimmaksi osaksi parhaimman reitin etsimisen ja ohjaavat oikeaan osoitteeseen laskien saapumisajan.mobile GPSMatkailijalle sovellukset tarjoavat paljon tietoa, joka ennen saatiin kohdeoppaalta tai luettiin opaskirjoista. Matkailija voi tarkistaa sään erilaisista palveluista. Uudessa kohteessa sovellusten avulla voi löytää muiden suositusten ja listausten kautta suosittuja ravintoloita ja nähtävyyksiä. Toisen kohteesta juuri saapuneen matkailijan vinkki on huomattavasti tuoreempi kuin vuosia sitten kirjoitettu kohdeopas ja sen suositukset. Matkakohteiden palvelut muuttuvat nopeasti, siinä missä oli viime vuonna suosittu ravintola, onkin nykyisin rautakauppa. Tieto ei ehdi enää kirjaan mutta sovellusten kautta se kulkee nopeasti matkaajalta toiselle.Turisteja on monenlaisia ja jokaiselle on olemassa erilaisia sovelluksia. Verkon kautta on helppo ladata palveluita helpottamaan lippuvarauksia moniin kulkuvälineisiin ja esityksiin. Hyvin harva kantaakaan enää mukanaan juna-, metro- tai bussiaikatauluja, sillä ne löytyvät kätevästi yritysten tarjoamien sovellusten kautta. Reilaavan reissaajan yksi tärkein väline on nykyisin puhelin, jossa kulkee mukana kaikki tieto mitä varausten tekemiseen, lippujen varaamiseen ja reittisuunnitelmiin tarvitaan.

Aina viihteellä

Sovelluksia on tehty myös viihdykkeiksi ja nykyisin pelejä voi pelata missä tahansa. Uudet puhelimet ja niiden tekniikka on niin pitkälle kehittynyttä, että usein ne tarjoavat jopa kotikonetta mieluisammat puitteet peleille. Tietoverkkojen kehittymisen myötä pelaaminen onnistuu puhelimen kautta missä tahansa ja milloin tahansa. Moni käyttääkin mieluummin tyhjät vartit hammaslääkärin vastaanotolla tai työmatkalla junassa pelaillen. Lounastunnilla, kurssien tauolla tai stressaavan työpäivän jälkeen aivot saa nopeasti lomalle erilaisten pelisovellusten kautta. Pelaaminen itse valittuun aikaan on nykyisin kaikkien ulottuvilla toisin kuin muutamia vuosia sitten, jolloin pelaaminen ilman sitoutumista oman näytön äärelle tuntui mahdottomalta ajatukselta.Pelien lisäksi puhelin toimii myös televisiona. Sen kautta voi katsella tv-ohjelmia ja elokuvia, ja hyvä laatuisten puhelinten isot näyttöruudut takaavat hienon katseluelämyksen.pokerstars mobile

Sporttia puhelimesta

Sovellukset ovat iskeytyneet todenteolla liikkujan arkeen. Ladattavana on lukuisia liikuntaharrastusta tukevaa sovellusta, joiden avulla voi suunnitella juoksulenkin, laskea oma vauhti ja poltetut kalorit. Sovellukset kehittyvät jatkuvasti ja niitä kehitetään käyttäjien toiveiden mukaisesti. Sporttisovelluksia on tarjolla pyöräilijöille, saliliikkujille ja juoksijoille. Sovellukset ovat myös saapuneet jäädäkseen laihduttamisen avuksi. Niiden avulla on mahdollista laatia laihdutussuunnitelma, laskea kaloreita, niiden kulutusta ja suunnitella ruokavaliota.Sovellukset ovat saapuneet nopeasti kuluttajien ulottuville, joten niiden saralla on vielä paljon kehitettävää. Seuraava askel saattaa olla sovellusten linkittyminen yhä vahvemmin yritysmaailmaan. Jo nyt tarjolla on monia palveluita, joita kehittämällä voidaan palvella niin palvelun tarjoajia kuin myös kuluttajia yhä paremmin. Puhelinsovellus esimerkiksi toimii maistajana, joka kuluttajan mieltymysten mukaan se kartoittaa hänelle sopivia makuja ja ruokalajeja. Kehittyneemmän version voi linkittää alueen ravintoloihin ja kauppoihin, jolloin kuluttajan on helppo löytää itselle sopivia ravintoloita ja reseptejä.